26. jūnijā Guillaume mums pagatavoja "Crèpes et galettes Bretonnes", kas ir ļoti iecienīts ēdiens Bretaņas apgabalā, no kura arī nāk Guillaume. (Protams, atkal tika ekspluatēta mana virtuve :D )
Guillaume mums stāsta par īpašu desas veidu, ko drīzāk var dēvēt par žāvētu gaļu, un franču vīniem.
Galettes ir rudzu miltu sāļās pildītās pankūkas. Lai gan par pankūkām tās esot grēks saukt. Galettes ir daudz plānākas. Tās tiek pildītas ar sāļām piedevām. Var izmantot ko vien sirds vēlas. Guillaume mums pasniedza divu veidu galettes: ar Creme Fraiche (kaut kas pa vidu starp skābo krējumu un svaigo sieru) un lasi; ar sieru, šķiņķi, sēnēm un olu. Guillaume nebeidza vien par mani smieties - Tu nu gan esi izlepusi. Ne tu lasi, ne sēnes ēd.. :D Bet tajā pašā laikā man bija jāiejūtas francūzietes ādā un jāgatavo galettes ar lasi, kamēr viņš gatavoja Crèpes mīklu. Alice pat izteicās, ka mēs abi esam tā kā mamma un tētis, kas gatavo bērniem vakariņas :D
Crèpes turpretī ir rudzu miltu saldās pankūkas, kuras arīdzan ir daudz plānākas par mums ierastajām. Tās viņš pildīja ar sutinātiem āboliem, saldējumu un saldo sviestu (pēc garšas un konsistences ļoti atgādināja mūsu pašu Gotiņu konfekšu masu). Baudot šo brīnumgardo desertu Alice arī iesaucās: "Tas ir kā orgasms mutē!" Patiešām neaprakstāmi gardi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru